Bugaboo Ant

Snart har vi haft vår myra i 3 veckor och jag tänkte jag skulle bjuda på en liten recension. Tanken med en resevagn var att den huvudsakligen ska funka på vår resa till Kap Verde i vinter och då både till Ludde och Agnes. I och med att Agnes kommer vara knappt 8 månader då ville vi ha en vagn med vändbar sittdel, då vi tycker att det är för tidigt att vända henne framåt. Det var ju inte vidare lätt men så fick jag nys om att bugaboo skulle släppa en ny modell, nämligen Ant. När jag läste om den verkade det ju vara resevagnen som hade allt. Egentligen ska den inte släppas här i Sverige förrän på måndag, 2 september, men när vi skulle förboka den i butik hade de fått hem några exemplar och vi kunde då få med oss vagnen på en gång. Vad tycker vi då? Det är verkligen en liten arbetsmyra till vagn! Det är mest Ludde som åkt i den då Agnes fortfarande är lite liten för sittdel. Vi har kört den på asfalt, motionsspår i skogen, gräs och lite andra underlag. Vi har kört den både längre och kortare sträckor. När man köper en så liten och lätt vagn så måste man ju göra visa kompromisser jämför med en stor vagn. Dock tycker jag inte dom märks så mycket och vagnen har väldigt många fördelar. 

Ryggen går att justera i tre höjder för att kunna växa med barnet. Ludde har den högst upp med sina 94 cm och 13.5 kg. På bilder ser det ut som att han tar i sufeltten men han har faktiskt gott om utrymme där under. När vagnen är framåtvänd kan man fälla till viloläge. Vänder man sittdelen mot sig går den att fälla i planet liggläge. Jag gillar verkligen att selen fungerar så att man sätter fast en del i taget. Jag upplever det som lättare med språkliga barn att inte behöva trä armen igenom något bälte. Den fungerar förvånansvärt bra att köra på diverse underlag och känns aldrig tung att köra. Men även fast den är så lätt så känns det ändå inte som att den är svag eller ska gå sönder för minsta lilla. 

Den är lätt och smidig att fälla ihop och vi behöver inte ens fälla ihop den för att den ska få plats i bilen. Men ihoppfälld tar den nästan ingen plats alls och man kan bära den smidigt. Den går ju också att köra som en kabinväska om man inte vill fälla ihop den helt. 

Med andra ord är det en vagn som vi är väldigt förtjusta i! Och jag tror vi kommer ha mycket användning för den i framtiden.