#metoo

Jag vet att det florerar en hel massa inlägg med just samma rubrik som jag har till detta inlägg. Det är så viktigt att det uppmärksammas men samtidigt så tragiskt att det är så många som någon gång blivit utsatta. Det är inte okej någonstans! Det måste bli en förändring! Och det snarast. 


Som mamma till en pojke känner jag ett otroligt ansvar. Han ska växa upp och respektera allas lika värde, allas rätt till sin egen kropp och att bara för att man är född till man har man inte rätt att ta sig extra friheter. 

Jag kommer ihåg flera gånger när pojkar och män har tagit sig friheter gentemot mig som jag tyckt varit obehagligt men av samhället fått förklarat att jag ska ju se det som en komplimang för att jag är snygg. När killar låter sina händer vandra upp längs låret på dansgolvet, när män tar sig friheten att ta på en rumpa när de går förbi, när män tycker det är okej att ropa sexistiska ord efter en.

As long as it's more important to state "not all men" instead of saying "not another woman" the harassments and abuse will continue.
- Jane Haglund