Inspiration

Om dagarna när Ludde sover ägnar jag mycket tid till att tänka och planera hur vi ska göra i huset. Mest ser jag nog fram emot att fixa Luddes rum även om vi inte kommer börja med det. Jag tänker att han ska få en hussäng och även ett kök från IKEA som jag ska pumpa lite. Sen har jag hittat en helt underbar tapet från Little hands som jag vill är där inne. Tror det kommer bli toppen! Självklart kommer jag ju visa bilder sen när det väl är dags.Skära långa kantband - tutorial

När man syr mycket bodys och heldressar är det bra att ha tillgång till långa kantband. Det gör det hela lite lättare. Jag använder bandkantare men det underlättar även om du kantar för hand. Det går att köpa färdiga kantband men det är väldigt lätt att skära själv. Jag använder mudd men det går lika bra med interlock. Det viktiga är att den är rundatickad som en tub. 


Jag börjar med att lägga biten på skärmattan och stycka med händerna så att det blir så plant som möjligt. Sen jämnar jag till nederkanten så att den blir rak.


Sen är det dags att börja skära. Min bandkantare vill ha 3.5 cm breda band. Om du kantar för hand är ca 4 cm lagom. 

Jag lägger linjalen så att jag skör 3.5 cm in från nedre kanten men jag skär inte hela vägen över. Jag spar ca 10-20 cm på ena sidan beroende på hur bred mudden är.

Jag gör så hela vägen upp och skär bort eventuellt överflöd. När det är klart ser det ut som ovan. 

Sen är det dags att då till det långa bandet. Nu lägger jag mudden plant med bara ett lager, det som jag tidigare sparade. Sen skär jag diagonalt mellan raderna. Se bilden.


Viktigt här är att fortfarande se till så att du får den önskade bredden på banden. 


När du gjort så hela vägen upp kommer det se ut så här när du kommer till slutet. Där gör du på samma sätt som i början. Sen är det bara att rulla ihop bandet eller hur du vill förvara det.

Sömnlogg 2

Jag har ju glömt skriva om vår andra sömnlogg. Vi gör helt klart framsteg och det är så himla skönt att se. Jag känner mig mer utvilad och jag tycker även Ludde kan ta till vara på sin vakna tid bättre och att han är mer utvilad. Han somnar nu för natten vid 18.30-19 och sen är det korta snabba uppvak där han fortfarande behöver hjälp att somna om. Men dessa går fort! Längsta sömnen under natten är nu mellan 3-4 timmar och sen vaknar han för morgonen runt 6. Det är så härligt att det funkar och att vi kan göra det på ett sätt som vi alla är trygga med.