Föräldrautbildning

Det blir många gravidrelaterade inlägg just nu men det händer ju en del nu så här på slutet. Igår var första tillfället på föräldrautbildningen, 7 par som ska ha barn i slutet på oktober och november var vi. Gårdagen handlade om själva förlossningen och vad det är som händer. Nästa gång ska handla om smärtlindring och sista gången ska handla om tiden efter förlossningen när vi väl har vår lilla bebis. Jag som inte känner så många i Köping hoppas på att kunna få lite nya kontakter och kanske någon att umgås lite med under mammaledigheten.

Spjälsängen och skötbordet står nu klart i sovrummet. Det fattas bara lite blöjor och sånt för att det ska vara helt färdigt för bebis. Men jag känner ingen direkt brådska för det är ju sånt som är otroligt lätt att få tag på. Sen har jag även tänkt att jag ska sätta upp några tavlor ovanför spjälsängen så att det verkligen blir bebis lilla hörna, jag ska bara hitta några motiv som jag tycker passar.

Barnmorskebesök

Igår var jag på ännu ett besök hos barnmorskan och även denna gång fick både jag och lilleman godkänt. Det är verkligen så skönt att allt flyter på bra och det tar bort många orosmoment för min del. Lilleman ligger med huvudet neråt så som han gjort ett bra tag nu, dock är det fortfarande lite lite ruckbart så alltså inte helt fixerat. Men vi har ju tid på oss. Vi pratade lite om det här med att gå över tiden och bli igångsatt. När jag tänker på förlossningen så är jag mest förväntansfull men det finns två saker jag gärna undviker och det är sugklocka och igångsättning. Men vi får helt enkelt se hur det blir och ta det lite som det kommer.

Hb: 138
Blodtryck: 120/70
Blodsocker: 4.5
SF-måtet: 33 cm
Hjärtljud: 135 slag/minut

Foto: Jane (&) Haglund Photography
Spara

En rondell

Som ni säkert vet så pendlar jag ju in till Västerås för att jobba. Jag tycker att det fungerar riktigt bra och det är ett bra sätt att varva ner på vägen hem och sen kunna släppa jobbet helt när jag väl är hemma. Eftersom vi på sjukhuset ofta slutar lite tidigare än vad de flesta andra gör så brukar trafiken heller aldrig vara något problem. Men ibland blir det ju så att jag jobbar över, som igår, och då kommer iväg senare än vanligt och hamnar i rusningstrafiken. Dels upplevs det mer stressigt på E18 med 1+2 väg och alla som vill hinna om lastbilarna och gör rent ut sagt galna omkörningar. Men sen finns det också ett problem när jag svänger av E18 och det är att kunna svänga in på vägen till Köping. För min egen del gör det inte så mycket att det är kö och att det tar ett tag men det jag tycker är jobbigt är stressen hos mina medtrafikanter som då kan börja bete sig rätt farligt. Igår när jag svängde av var det kö nästan ända ut på motorvägen som fylldes på hela tiden så till slut var det kö ända ut. Jag tror att en rondell skulle underlätta problemet något enormt och då också minska stressen hos bilförarna. Köping har ju rätt många rondeller och jag hoppas att det här är ett ställe där de tänker bygga en snart.

Jag hade i princip lika många bilar framför mig som bakom.