Nambiti Cheetah Breeding Project

När vi var på Nambiti var vi också iväg på något som kallas Cheetah Breeding Project, där de föder upp geoparder och lär dem jaga i det vilda för att sedan kunna släppa ut dem i det vilda. Geoparden är utråtninghotad och en stor del ligger i att alla geoparder är så genetiskt lika så det är svårt att komma ifrån inavel. Därföer DNA-testas alla geoparder som föds för att man sedan ska kunna para ihop dem med lämplig partner. 
 
 
 
 

Nambiti

Vi åkte ju även på safari i tre nätter när vi var i Sydafrika till ett reservat som heter Nambiti. Det är ett ställe som jag varmt kan rekomendera, det är malariafritt och mycket lugnare än i Krugerparken. Så otroligt fint boende och bra service hade vi där också. Varje dag åkte vi på två tretimmarsturer i parken för att försöka se lite djur. Och vilken tur vi hade för vi såg så otroligt mycket, min favorit elefanten såg vi varje dag. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ledig dag

Jag började dagen idag med att åka med Frans till Veterinären för det var dags för honom att bli vaccinerad igen. Lillkillen var superduktig och sa inte ett ljud när han fick sprutan. Så stolt över min lilla chihuahua som alltid får så mycket beröm om hur snäll han är. Sen åkte jag faktiskt ner på stan för att shoppa lite. Shoppingen i Sydafrika var väl sådär så jag hade faktiskt lite abstinens. Många kassar kom jag hem med så mycket fint blev det.