Årsavslutning

I lördags när jag vaknade efter nattjobbet gjorde jag mig iordning och så åkte jag till Petterssons gård på Utvreta. Där skulle vi nämligen ha årsavslutning med Västerås Kennelkulbb. Det började med 7 kamp, tyvärr kom mitt lag sist totalt men vi vann en gren kanske den svåraste grenen också? Därefter bjöds det på mat, otroligt god sådan och en massa trevligt prat med andra människor. Kvällen slutade med att jag fick fråga om jag vill bli kursledare i agility framöver och det vore ju otroligt roligt. Jag ska testa på att vara medhjälpare i år och går det bra ska jag på utbildning till kursledare och sen kanske jag kommer ha mina egna kurser. Spännande!
 
Vi var snabbast på att stapla dessa fyra pinnar på varandra.
 

Nattjobb

Häromnatten var det nattblogg med både natten som var och natten som kommer är det jobb som gäller. På vår avdelning har vi det ändå rätt bra med personal men det är alltid svårt att få folk att jobba natt och dessa nätter saknades det sköterskor, samtidigt som det ligger en del småttingar i magen på sina mammor och är på väg ut. Kanske inte inatt men inom den närmaste tiden och då behöver vi vara i alla fall tre sköterskor per pass. Innan jag gjorde min första natt var jag väldigt emot det och trodde inte alls att jag skulle gilla det men det är faktiskt inte alls så dumt. 
 
 

När drömmar förändras

Jag pluggade till sjuksköterska för att jag drömde om att bli barnmorska då jag tyckte att graviditet och förlossning var så intressant. Det gör jag i och för sig fortfarande men mer så att jag vill uppleva det själv än att jobba med det varje dag. Jag har nu jobbat i ett halvår, ett halvår som både känns som en sekund och en hel evighet. Var det verkligen snart sex månader sedan jag tog examen och oj vad mycket jag hunnit se och uppleva under dessa månader. Både ögonblick av total lycka och sorg. Få se lättnaden i föräldras ögon när de får veta att deras barn mår bra men också att vara med och stötta när beskeden inte är riktigt lika positiva. 
 
Ett halvår där jag tyckt om att gå till jobbet varje dag och sett fram emot vad det kommer innebära just den dagen. Fantastiska arbetkamrater som inte tvekar att hjälpa till om det behövs. Jag har funderat ett bra tag på hurvida jag ska följa min dröm som gjorde att jag utbildade mig till sjuksköterska eller om jag ska låta nya drömmar ta form. Jag har kommit fram till att nästa steg i min karriär kommer att vara en utbildning till barnsjuksköterska. Neonatalvården är alldels för spännande, intressant och givcande för att jag ska kunna lämna den än på många år. Sen står det ju inte skrivet i sten att det är detta jag kommer jobba med resten av livet. Jag kan ju alltid bli barnmorska sen om jag skulle vilja det. 
  
 
 
Nu fungerar ju inte den vården som vi gör riktigt på samma sätt, men det är ändå en liten insikt i vad jag gör om dagarna. Här i västerås tar vi emot barn födda från vecka 27+0, födds de tidigare är det Uppsala som tar hand om dem innan de kommer till oss. En annan ska som gör att det är så otroligt roligt att jobba med neonatlvård här i Sverige är vi faktiskt är bäst i världen på det. Det är något att vara otroligt stolt över.