Skåne

Nu är vi hemma från Skåne, jag är lagom trött och ska snart gå och lägga mig. Vi åkte ner i fredags och övernattade på något hotell i någon stad. Jag vet precis var vi har varit, eller inte. Det var i alla fal ett riktigt fint hotel med jättesköna sängar.

Så i lördags åkte vi till Royne Zetterman där Lena provred tre hästar, tror jag. Det var tyvärr ingen av dem som riktigt passade. Efter det åkte vi till Ystad och åt lunch och sedan tog vi kustvägen till Lund, eller en bit utanför Lund där vi skulle bo hos några vänner.

Idag åkte vi till Jenny Leman där Lena red fem hästar (?), varav de två sista verkade bra. Efter det började vi vår resa hem. Vilket började med att vi fastnade på motorvägen utanför Lund på grund av en olycka. när vi sedan kom igenom det var det riktigt dåligt väglag och man fick köra riktigt försiktigt.

Efter lunch hamnade vi i det konstigaste vädret jag varit med om. Det var 7-8 minusgrader och det regnade(!), vilket ledde till att så fort regndropparna hamnade på rutan frös de till is. Is på rutan brukar ju inte ge den bästa siketen och så var det även i detta fal. Så vindrutetorkarna fick gå i 180 och alla fläktar i bilen fick vara på samt att vi höjde temperaturen i bilen. Detta gjorde att det gick ganska bra. Sedan har det även varit kraftig dimma och snöfall.

Nu är vi i alla fal hemma och det ska bli skönt att sova i sin egen säng efter en hel dag i bilen.

Ha det bra

Torsdag

Denna dagen började verkligen inte på bästa sett. Jag försov mig nämligen rejält. Vaknade halv åtta och vi börjar tio över. Trodde först att det var ganska lungt och att mamma skulle kunna köra mig till skolan. Sedan inser jag att det är torsdag och att mamma och Lena är i stallet, jag måste alltså hinna med bussen tio i åtta för att inte komma försent.

Jag skyndar mig som en tok här hemma och går iväg mot bussen nästan i tid. Halvvägs inser jag att resten av vägen går inte att ta sig fram, den är nämligen helt igensnöad. Jag börjar starkt ogilla snö. Så det blir för mig att skynda till en annan busshållsplats samtidigt som jag ser bussen komma. Jag gillar inte sådant. Jag hinner i alla fal med bussen och kom i hyfsad tid till skolan.

På kemin får jag sedan något i ögat och är tvungen att ta ut linsen, jippie. Så resten av dagen fick jag se lite halvdåligt. Annars har min dag varit ganska bra, bokade tid hos optikern för synundersökning och fick en tid nästa torsdag innan skolan.

Ha det bra

Spontan bio

Tidigare ikväll pratade jag med Lollo på msn och eftersom vi inte har träffats på ett tag tyckte vi att det var dags. Men vi skulle samtidigt vara upptagna kommande helger. Så eftersom ingen av oss gjorde något ikväll bestämde vi att vi skulle gå på bio och äta på Spicy. Sherlock Holmes blev det. Jag fattade inte allt riktigt men den var ändå bra, den var också rolig. Så jag tycker helt klart den är värd att se.

Imorgon är det veckans längsta dag, som vi har varannan vecka. Tio över åtta till halv fem, trevligt? Nope. Jag skulle också baka till franskan men det visade sig att vi inte hade något mjöl. Jobbigt. Eftersom jag inte årkade åka och handla fick det bli chokladbollar. Jag brukar ju vara rätt bra på att baka och jag tycker det är kul så det var lite tråkigt att inte göra något mer avancerat.

Ha det bra